Inges

poppenhuis.nl

zoekenINFORMATIE

Ooit ben ik begonnen met het bouwen van kijkkastjes en stijlkamertjes, waaronder een herenkamer, eetkamer, keuken, winkeltje etc.

Toen ik diverse kijkkastjes klaar had liep ik per toeval tegen een vitrinekast aan met de juiste afmetingen.

Ik stapelde de kistjes op elkaar en besloot dat het hier ging om een grutterswoning Als laatste bouwde ik onderin een souterain met een viskar en een keldertje.


Ondertussen zat ik op een poppenhuisclub; een groepje mensen bij mij in de buurt die zich allemaal bezig hielden met dezelfde hobby.

Hier ontmoette ik Han van Kasteel, die ook heel goed kon boetseren. Zij maakte dan ook al haar popjes zelf.

Ze heeft geprobeerd mij de kunst eigen te maken, maar zelf was ik niet van mijn werk onder de indruk. Het werd een louche stel, waar ik een kroeg omheen bouwde.

Daarna ben ik begonnen met een hoedenwinkel, dit was een bouwpakket wat ik kocht tijdens een reis door Engeland.

De hoedjes heb ik zelf gemaakt evenals de vitrine achter in de winkel. Ik kocht hiervoor popjes op de beurs van een Engelse dame.


Op dezelfde rondreis door Engeland bezocht ik Nunnington Hall, een herenhuis in Yorkshire. Hier wordt de Carlisle collectie tentoongesteld.

Hier raakte ik in de ban van de stijlkamers; met name de hal met de enorme trap. Waarschijnlijk omdat geen van mijn huizen en kamers een trap had.

Thuis maakte ik hem na en heb de trap zelf gemaakt van stukjes hout. Toen deze klaar was besloot ik er een huis omheen te bouwen. Dat werd mijn "notariswoning". Met dit project ben ik nog steeds bezig.

Ook ben ik bezig met tafereeltjes in kleine kistjes. Hier huizen de popjes van Dee-Daw designs in.


Nieuws

  • Agenda
    Neem eens een kijken in mijn agenda
  • Contact
    Voor vragen of opmerkingen neem gerust contact op
  • Te koop
    Hier zal ik spullen te koop aanbieden

Nieuwste fotos

s